fbpx
Visez la ziua în care asta se va întâmpla și în mod ”normal”, în școală.
May 30, 2017
Lumea Rebelilor cu o Cauză
April 18, 2018

Doză de inspirație cu Shurubel

Despre Shurubel am tot auzit că e arogant sau că se rupe în figuri. Greșit! :)) L-am cunoscut personal când l-am invitat la o Doză de inspirație în cadrul Learnity și m-a impresionat din primele secunde de când ne-a pășit pragul. Ce ar fi putut face așa wow, vă întrebați? Ei bine, după ce și-a pus geaca subțirică, din piele (e puțin hipster, nu zic nu) în cuier, a început să facă cunoștință cu toți liceenii care-l așteptau ca pe o pizza caldă. Se uita în ochii lor, le repeta numele și își făcea griji că nu o să le rețină imediat pe toate. Deci… care aroganță?!! Super cald, dezinvolt și prietenos, a intrat în atmosfera de la noi în doar câteva minute.

WhatsApp Image 2018-01-24 at 09.36.53

Au urmat 2 ore de povești pe care ni le-a împărtășit cu sinceritate. Ne-a trecut prin experiența sa din liceu de unde am aflat că nu se simțea așa încrezător pentru că se compara cu ceilalți care erau recunoscuți pentru statutul de oameni cool și șmecheri. Așa că și-a propus să se bage în tot felul de proiecte și activități ca să simtă că e un om mișto. Frica de a fi mediocru e cea care l-a mobilizat să facă lucruri constructive. Doar pe mine mă surprinde asta? De cele mai multe ori frica te blochează și te determină să rămâi în banca ta, ferit de riscuri. El a reușit să o folosească în avantajul său și să obțină cele mai mișto rezultate. Cică e dureros doar la început când faci primul pas, ca atunci când acul străpunge pielea pentru că acolo sunt receptorii de durere. Ulterior, oricât de adânc ai băga acul, nu mai simți. Tot în liceu și-a descoperit și pasiunea pentru radio iar când intra la facultate avea deja suficientă experiență și curaj cât să se angajeze în radio și televiziune. Chapeau!

 

Când a început să vorbească de Virgin Radio, ochii deja i se făcuseră mai mari și vocea parcă se auzea altfel. Transmitea multă pasiune și emoție. Ba mai mult, ne-a citit și un mesaj ”siropos” pe care l-a trimis colegilor de emisiune, în care le spunea cât de mult îi place ce fac împreună și cum îi apreciază pe fiecare în parte. Cum??? Și-a permis să fie și vulnerabil, cu emoția în gât? Da! Și în continuare fără aroganță! Ne-a zis, însă că tre` să fie NAȘPA la început ca să fie apoi MIȘTO. Păi ce credeați? Că e totul lapte și miere când te lansezi în provocări?

 

Mi-a mai plăcut o perspectivă pe care a pus-o în discuție. Să nu uităm de BIG PICTURE în viața noastră. Oricare ar fi momentul sau problema pe care o avem într-un punct dat, urmează multe alte experiențe care o să ne conducă pe drumul nostru mai departe. Ne povestea că mai ales în perioada adolescenței trăia cu intensitate fiecare moment și câteodată simțea că se termină lumea. Dacă ai însă în vedere imaginea mai mare, ai mai multe șanse să nu mai dramatizezi, să nu te blochezi și să duci o viață mai liniștită, cu răbdare și încredere că o să-ți fie bine. Poate că e greu de aplicat principiul la 16 ani, dar zic să nu îi dăm delete.

shurubel and team

L-am ascultat pe Shurubel cu super multă curiozitate și cu zâmbetul pe buze toată întâlnirea. Ne-a trecut prin multe povești, fie că erau despre școală, familie, logodnică (felicitări, încă o dată) sau joburi. Și apropo de joburi, nu v-am zis că la un moment dat urma să fie dat afară de la un post de radio deoarece nu mai aveau nevoie de reporteri. În loc să se lamenteze sau să se panicheze, a ascultat Patrice- Everyday Good, apoi a ajuns acasă și a realizat clipul cu el stând pe WC, ascultând manele. Ce s-a întâmplat după asta? A primit un telefon după ce clipul a devenit viral și a primit o super ofertă de job. Și când n-o gândește prea mult, tot îi iese.

Pentru mine a fost o întâlnire cu pasiunea, determinarea, bunul simț, creativitatea și miștocitatea.

E mișto omul, serios!! Mulțam mult!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *