fbpx
De prin galeria lui Dragoș
December 12, 2020
Amintiri din carantină
December 19, 2020

Hai să-ți spunem o poveste!

Hai să-ți povestim despre Learnity! Dar nu așa, oricum, ci prin prisma experiențelor trăite și miilor de amintiri frumoase pe care ni le-am făcut în această comunitate.

Am adunat fiecare câte o emoție, câte o reușită, câte o descoperire făcută despre lume ori despre propria persoană și le-am așezat frumos într-o poveste.

Așadar, te invităm să ne însoțești, pe noi, cei câțiva learnitași care îți vom fi azi povestitori, prin calatoria noastră în Learnity.

 

Totul a început cam așa…

“Între mine și Learnity a fost dragoste la prima vedere, și a trebuit sa fie, fiindcă am dat de comunitatea asta frumoasă din greșeală. Am ajuns, cumva, cumva, într-un autocar plin de necunoscuți, într-o tabără Learnity.”

“Sunt destul de timidă, așadar, să mă înscriu în Learnity a fost o provocare. Aveam doua opțiuni: rămân în cercul meu safe cu persoane cunoscute și situații predictibile sau ies din zona de confort și mă deschid unor experiențe și persoane noi.”

“Pentru mine să mă înscriu în prima tabără Learnity a fost o decizie destul de dificilă, deoarece nu cunoșteam pe nimeni, nu știam la ce să mă aștept de la ateliere și nu eram sigur că vreau să merg.”

“Nu a fost dragoste la prima vedere: am ajuns la ziua porților deschise și, deși acum nu înțeleg de ce, am fost complet intimidată. Nu cunoșteam pe nimeni și nu înțelegeam cum de atâția oameni erau legați așa de bine pentru ca părea ca toți se știau de o viață. M-am întors acasă și mi-am zis- De ce nu te bagi? Te sperie gândul? De-abia începe anul și nu vei fi singura.”

“Călătoria Learnity a pornit pe undeva în vara, la prima tabără de dezvoltare personală la care am participat. Am intrat cu o anxietate socială uriașă și cu o și mai mare temere de necunoscut.”

 

Și s-a continuat cam așa…

“Am ales să îmi înving frica de necunoscut și să mă înscriu, decizie de care am fost și sunt foarte mândră. Încă din primele zile la Learnity majoritatea temerilor mi s-au risipit. Toată lumea a fost așa de drăguță și primitoare, iar activitățile atât de fun încât am reușit să mă integrez și să mă simt bine foarte repede.”

“Atunci când am ieșit din autocar, cu o grămadă de prieteni noi în urma unor runde de mafia de toata frumusețea, am decis ca orice însemna “Learnity” ăsta, mă băgam!”

“Mi-a întrecut toate așteptările. Nu doar că am participat la o mulțime de activități cool, dar și colectivul s-a dovedit a fi mult prea fun!”

“Atelierele au început mai apoi și am fost fascinat de fiecare în parte, fiecare a avut propriile scântei și de la toate am rămas cu câte ceva.

“Mă uitam la oamenii din jurul meu pentru că știam cât pot învăța de la ei, și am realizat curând că de fapt magia Learnity-ului nu e doar divertismentul. Mă învață enorm, mă face să vreau sa îmi termin treaba ca să vin și să ascult poveștile frumoase ale unor oameni frumoși.”

 

Dar ce anume din Learnity ne-a fermecat așa de tare?

 

Ei bine, în primul rând comunitatea și atmosfera pe care aceasta o creează…

“Am găsit aici niște suflete atât de energice și de prietenoase încât m-au făcut uneori să uit că am bariere în ceea ce privește socializarea. De asemenea, m-au ajutat să înțeleg că trebuie să fac lucruri în ritmul meu și să nu pun atât de multă presiune pe mine.” 

“Am cunoscut oameni extrem de deschiși care m-au văzut pentru cine sunt. Alături de ei am început sa imi arat vulnerabilitățile, să vindec răni vechi și să îmi spun ideile fără să îmi fie jenă sau frică să fiu judecată.”

“Learnity mi-a oferit o comunitate care m-a acceptat, care m-a ajutat să mă dezvolt și care s-a dezvoltat odată cu mine.”

“Am întâlnit oameni grozavi, cu care am format prietenii grozave, oameni de la care am multe de învățat și oameni pe care pot să-i învăț și eu câte ceva, oameni care m-au ajutat și care m-au apreciat. Pe scurt, Learnity m-a trezit și mi-a arătat cât de mult sunt și pot fi, cât de mult pot învăța și cât de mult pot sa ofer.”

“Pentru mine, Learnity este mai mult decât un centru de educație non-formală. Este un loc plin de oameni frumoși de la care am avut și am ce învăța, un loc în care pot să pun pe masă tot ce am fără să fiu judecată, un loc în care dăinuie spiritul de echipă și sprijinul reciproc.”

“Learnity m-a învățat să apreciez oamenii din jurul meu nu pentru realizari, ci pentru ce gândesc! Comunitatea asta m-a atins pe suflet într-un fel pe care nu-l credeam posibil!”

 

Și desigur, profesorii și cursurile…

“Am fost uimit de stilul de predat al profilor, toți sunt super devotați și pasionați în ceea ce fac, mereu cu dorința de a ajuta mai mult, de a explica mai bine. Asta a avut un mare impact asupra atmosferei, alături de tot ce se întâmpla in jur. Totodată, faptul ca eram implicați mereu în activități și ca făceam parte din procesul efectiv de învățare era un lucru pe care îl apreciez foarte mult, și care m-a ajutat foarte mult sa mă deschid și dezvolt.”

“Learnity a pătruns ușor în fiecare aspect al existenței mele și l-a întors la 180 de grade. De la felul în care mă uit la învățământul școlar tradițional, la relația cu ai mei pe care nu credeam ca o să reușesc să o cresc. Mi-a oferit control total asupra procesului de a învăța, de la ce cursuri îmi aleg, cât dedic acelor cursuri, până la decizia de a mă ține de ele. În Learnity am văzut profesori dedicați și implicați cărora chiar le pasă dacă noi înțelegem sau asimilăm informația, ceva destul de rar în România.”

“Cursurile la care am reușit să ajung au fost o experiență plăcută, de pe urma căreia am rămas cu amintiri frumoase și cu o mulțime de noțiuni, tehnici și idei noi care m-au ajutat în diferite situații în care nu aș fi fost în stare să mă descurc fără ele.”

“Expresia de “safe place” apare des când vine vorba de Learnity și pot să îți zic sigur că apare pe bună dreptate. În locul ăsta m-am simțit eu safe, safe încât să cresc aici în următorii ani. Comunitatea și profii și Silvia m-au împins de la spate și m-au ajutat să mă arunc pe cărarea asta întortocheată de creștere.”

 

Iar acum, probabil te întrebi cu ce am rămas din aceasta calatorie…

“Așa cum a meritat deplin să ies inițial din zona mea de confort, așa comunitatea m-a învățat să trec peste limite pe care doar eu mi le pun și să realizez că dacă vreau chiar pot să fac ce-mi propun. Și pentru asta îi iubesc.”

“Learnity este pe departe o experiență care m-a ghidat înspre mai bine și care în continuare contribuie la cine sunt.”

“M-a învățat responsabilitate, dedicare, motivație, încredere în propriile puteri și self worth.”

“Learnity m-a ajutat să descopăr aripile pe care le-am avut tot timpul, dar pe care nu le-am putut folosi multă vreme, pentru că nu mă învățase nimeni să zbor.”

“Acum, când mă uit la mine, îmi dau seama cât de mult am crescut și ce persoană frumoasă am devenit. Mulțumesc, Learnity.”

“Learnity înseamnă cunoaștere. Această comunitate a fost mâna iscusită care mi-a modelat sufletul și mintea. Am învățat atât de multe lucruri despre mine, lucruri de care fugeam sau pe care nu le luam în seamă. M-am convins că nu e sfârșitul lumii dacă mai fac câteva greșeli și că asta este o metodă de a învăța.“

 

Aceasta a fost călătoria noastră în Learnity. Însă povestea nu se încheie aici, ea continua și așteaptă noi learnitași care să-i umple paginile. Dacă vrei și tu să pornești în aceasta aventura, să legi prietenii autentice și să te cunoști mai bine, hai in Learnity! Te așteptăm!

Proiect creat de: Ana Stinghe, în cadrul Redacției Learnity

Testimoniale:  Alexandra Popescu, Diana Potra, Ana Stinghe, Andreea Bordei, Andrei Croitoru, Călina Niță, Clara Ciopată, Irina Nicolescu, Miruna Tudose.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *