fbpx

Ne-am gândit la câteva întrebări care ți-ar putea sta pe vârful gândurilor și le-am pus deja răspunsurile mai jos. Dacă mai ai și altele… contactează-ne și vom fi super încântați să răspundem.

Cum se desfășoară anul Learnity?

Learnity oferă un program integrat de învățare pe parcursul unui an școlar. Începem în octombrie și terminăm în iunie, respectând vacanțele școlare. Avem aproximativ 30 de cursuri și traininguri pe an, peste 20 de evenimente de comunitate, consiliere individuală, internshipuri. Elevii aleg la ce se înscriu. Nimic nu este obligatoriu. Anul este împărțit în 2 module, fiecare având experiențe de învățare specifice. Începem fiecare modul cu o etapă de integrare și acomodare în comunitate și apoi elevii își aleg traseul de învățare pe care și-l doresc în funcție de timpul pe care îl au și nevoile lor de dezvoltare. La finalul fiecărui modul, elevii se autoevaluează și își setează noi obiective de învățare. De asemenea, suntem o comunitate democratică iar lucrurile care ne afectează pe toți în mod direct sunt discutate si apoi votate soluții pentru a îmbunătăți comunitatea.

Care este orarul activităților?

Orarul este stabilit cu câteva săptămâni înainte de fiecare modul, însă știm sigur că de luni până joi avem 2 activități pe zi: după amiază între 16.30 și 18.30 și seara între 19.30 și 21.30. Vineri este liber iar sâmbătă și duminică desfășurăm 1-2 activități pe zi. Pe lângă cursurile și evenimentele din aceste intervale orare, consilierea individuală este programată în funcție de disponibilitatea elevului.

Cum pot să devin learnitaș? (*learnitaș = membru în comunitatea Learnity)

Te înscrii accesând ”VREAU SĂ FIU LEARNITAȘ”, apoi te contactăm pentru a stabili un interviu de cunoaștere. Dacă ne simpatizăm reciproc, urmează să semnăm contractul și să achiți taxa de membership pentru a avea acces la toate oportunitățile pe care le oferim.

Cât pot sta în Learnity?

Cât vrei tu. Un an, doi, trei sau chiar și patru. Nevoile, ritmul și nivelul de dezvoltare sunt diferite așa că fiecare alege să rămână până când simte că a devenit suficient de autonom cu viața lui. Din experiența de până acum, 2 ani ar fi, în medie, suficienți cât să parcurgi etapele de explorare și acțiune. În primul an tendința este să guști din cât mai multe subiecte și experiențe din nevoia de autocunoaștere. În anul 2, vei simți nevoia de a acționa mai mult în baza a ceea ce ai aflat deja despre tine și interesele pe care le ai. Ești mai selectiv cu traseul de învățare pe care îl alegi și începi să implementezi proiecte care îți aduc satisfacție.

Ce se întâmplă dacă nu îmi place?

Înainte de a începe propriu-zis programul, organizăm o serie de evenimente deschise la care poți participa pentru a gusta din experiența Learnity și să poți lua o decizie mai asumată. Dacă ratezi totuși perioada Porților Deschise și îți dai seama după 2 luni în comunitate că nu ți se potrivește te poți retrage din program fără să fii nevoit să plătești a 2-a tranșă a taxei de membership.

Ce cred elevii despre experiența Learnity?

“În Learnity am învățat să îmi accept emoțiile și acum știu că e ok să fiu tristă sau furioasă sau să mă simt dezamăgită sau neîndreptățită. Am învățat să îmi formez relații, să am încredere în oameni și să mă las ajutată. Am înțeles că e ok să nu mă sacrific tot timpul. Am învățat ce înseamnă iubirea de fapt și toate problemele din trecut ce o înconjoară. Mai presus de toate, am învățat să îmi prioritizez valorile și să îmi prețuiesc prieteniile. Sunt fericită cu cine am ajuns să fiu, și cu cine am să devin în continuare.” – learnitaș