fbpx
Lucruri luate de-a gata
August 5, 2014
Față-n față cu furia
March 2, 2015
Show all

Cea mai tare tabără!

Salut, eu sunt Alex și de curând am fost în tabăra Learnity care a reprezentat pentru mine ”capitala cunoașterii și a experiențelor nenumărate”. Am plecat la drum cu așteptări mici pentru că am vrut pur și simplu să fiu surprins.

Mi-am dat seama când am ajuns la destinație că nu îmi făcusem nici un prieten, fapt care mムîntrista și mムfăcea să cred că tabăra va fi un eșec total. Totul s-a schimbat radical după doar o jumătate de oră când eram deja în mijlocul unui program de provocări jucăușe. Toate jocurile se făceau în echipă și ca să fie mai distractiv,  activitatea se desfășura pe baza unei povești despre un personaj pe nume Joe care avea foarte mare nevoie de ajutorul nostru.

Prima zi de joc s-a terminat cu tricouri murdare, pantaloni uzi dar și cu o ultima activitate de încheiere, reflecția. La sfârșitul fiecărei zile reflecția consta în concluzionarea lucrurilor pe care le-am învățat în ziua respectivă, ce am simțit și cu ce sentiment pornesc în ziua următoare.

A două și a treia zi au fost niște zile decisive în care descopeream că viață nu era chiar așa cum o credeam eu, învățam că trebuie să îmi fac puțină ordine în gânduri și experimentam lucruri noi referitoare la cum aș putea să îmi creez o zonă de confort mai mare. Traineriie erau dispuși să mă învețe din experiența lor, din poveștile lor de viață, din etapele de transformare prin care au trecut. Pe acești oameni îi văd ca pe un tezaur de cunoaștere. Apreciez foarte mult devotamentul pe care îl etalau în fața mea, sinceritatea cu care ne vorbeau și efortul pe care îl depuneau pentru a mă învața cum să cresc frumos, dar și cum să-i ajut pe alții să crească.

În aceste două zile reflecțiile au fost tot mai intense, mai profunde, mai sincere. Ușor, ușor, cu fiecare frază spusă de fiecare în parte, ne apropiam din ce în ce mai mult iar prieteniile erau tot mai frumoase.

A patra zi, care a reprezentat apogeul acestei tabere, a fost drumeția pe munte. O drumeție în care nu aveai voie să vorbești iar fiecare mergea în ritmul lui. Pe parcursul drumeției se aflau niște puncte de reper care conțineau un set de întrebări ce te ajutau să te cunoști mai bine. În acea zi mi-am dat seama cine sunt, cine vreau să fiu și cel mai important, cu cine vreau să fiu! După acea zi totul s-a schimbat radical în viață mea.! Acestei schimbări în bine îi văd urmările acum; am descoperit că adevărații mei prieteni sunt cei din tabără și nu cei vechi, am văzut că bunătatea, sinceritatea și iubirea pe care mi-o oferă cei din tabără e nemărginita și în viață mea aș vrea să am alături doar oameni ca ei.

În a patra zi reflecția a fost specială pentru mine datorită faptului că am fost aplaudat pentru mini-discursul pe care l-am ținut acolo și în acel moment am simțit  că lumea este a mea și că puteam și eu la rândul meu să le ofer toată bunătatea, sinceritatea și iubirea mea.

În ultima zi, la despărțire au fost multe lacrimi vărsate, multe îmbrățișări care credeai că-ți vor dezlipi plămânii și multe zâmbete care-ți asigurau faptul că acea prietenie va rezista.

Acum îmi doresc să pot aduce cât mai mulți oameni în comunitatea Learnity, să se bucure de avantajele ei, de prieteniile frumoase și clipe de neuitat. Îmi doresc să mă pot implica în cât mai multe proiecte posibile și de altfel, îmi doresc să îmi pot întrece îndrumătorii.

Tabăra asta mi-a asigurat o a doua familie unde știu că mă pot refugia, unde știu că voi primi sfaturi bune, unde știu că voi găsi oameni care să mă asculte, unde știu că voi crește frumos!

 

Articol scris de Alex Neacșu, participant

Comments are closed.

× Suntem pe WhatsApp