fbpx
Amintiri din carantină
December 19, 2020
Ce înseamnă Learnity pentru tine?
January 2, 2021

Education Unplugged

    Education Unplugged este unul dintre cursurile care mi-au schimbat perspectiva asupra învățatului, un curs care m-a ajutat să îmi formez un stil de lucru și care mi-a clarificat etapele prin care trebuie sa trec pentru a duce la capăt un proces pe care l-am început. 

Education Unplugged este unul dintre cele mai iubite cursuri în Learnity, unde learnitașii au ocazia să afle ce este învățarea autodirijată și să se dezvolte în direcția asta. 

      Știm cu toții că școala are tendința să ne aducă în punctul în care învățăm, nu pentru că vrem, ci pentru a lua note bune sau pentru că așa am fost obișnuiți de mici. Atunci când se ajunge în stadiul ăsta, noi nu mai învățăm, noi doar memorăm o informație pe care, în scurt timp o uităm. Education Unplugged aduce sau readuce plăcerea învățatului în viața ta. Nu numai că ai posibilitatea să îți alegi singur ce proces de învățare vrei să începi, dar treci prin toate provocarile alături de oameni care sunt la fel de focalizati și implicați ca tine. Pentru a înțelege exact la ce mă refer, vă voi povesti despre experiența mea în cadrul acestui curs.

      Încă de când am auzit numele cursului mi-am dat seama că o să fie o experiență unică, plină de „aha-uri”. Primul aspect care m-a impresionat a fost că am putut să-mi aleg singură ce voiam să învăț. Mi-am făcut o listă cu toate domeniile și activitățile pe care voiam să le explorez și am notat toate deprinderile pe care îmi doream să le am. Astfel, am ales să învăț cum să îmi organizez timpul mai bine. Am învățat că trebuie să fac un research pentru a învăța și partea teoretică din spatele deprinderii. Am înțeles că pentru ca procesul să funcționeze trebuie să parcurg mai mulți pași, nu doar să mă arunc cu capul înainte și să execut. Poate cel mai important a fost că am înțeles cât de important este să ai o persoană care să-ți fie alături și să te sprijine în parcursul tău. Fiecare dintre noi avea un alt learnitaș cu care se întâlnea săptămânal. Atunci când ne întâlneam vorbeam despre ce metode de a eficientiza procesul am mai găsit, despre cum ne-am descurcat în acea săptămână și la ce nivel este motivația noastră. De asemenea, de fiecare dată încercam să găsim împreună soluții pentru toate provocările pe care le întâmpinam în procesul nostru de învățare. Încă un aspect unic al acestui curs este faptul că învățăm „cot la cot” cu profii noștri și cu foști learnitași. Acest mix de generații face ca întregul proces să aibă diversitate, fiecare venind cu idei noi pe care le poți încerca sau implementa în parcursul tău. 

      Education Unplugged este unul dintre cursurile care mi-au schimbat perspectiva asupra învățatului, un curs care m-a ajutat să îmi formez un stil de lucru și care mi-a clarificat etapele prin care trebuie să trec pentru a duce la capăt un proces de învățare.

#CeînseamnăLearnitypentrutine

  • Education Unplugged este o experiență de învățare din cadrul Proiectului “Parteneri în Educație” susținut prin Fondul IKEA pentru Educație și Dezvoltare, finanțat de IKEA România și gestionat de Fundația Comunitară București

Articol realizat de: Ilinca Pârlea în cadrul Redacției Learnity.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *