fbpx
Ce spun profii alternativi despre learnitași
February 10, 2016
Cum e să înveți rapid?
April 14, 2016

Pată de culoare sau pur și simplu Learnity

Cerul însorit de la Romană trezeşte pe chipul meu un zâmbet luminos de copil. Mă grăbesc să intru pe poarta mare și verde. Mă regăsesc aici cu aceeaşi sete de cunoaştere.

Urc scările repede și în câteva secunde, iată-mă alături de EI. Lăsându-mă cuprinsă de această stare de entuziasm, îmi fac curaj și las lucrurile să vină de la sine. Ochi veseli. Cuvinte pline de căldură. Pereţi pictaţi. Învăţare. Invitaţie la introspecţie. Provocări. Echipă. Diferit. Pată de culoare sau pur și simplu Learnity.

Cu fiecare zi, fiecare curs, fiecare persoană pe care o cunosc,am ocazia să explorez părți din mine și din lumea de care nu eram nici măcar conștientă că există. Aici, în proiectul în care particip de aproape 2 ani, descopăr noi întrebări și modul în care pot găsi răspunsuri la ele. Aici vin ca să-mi dezvolt abilităţile, gândirea, să ies din zona de confort cât mai mult.

Learnity e acel loc unde oamenii care sunt pasionaţi de cunoaştere se adună, comunică eficient și transformă modul de învăţare clasic, uzat și alterat într-un mod alternativ, personalizat, adaptbaba4851-f3b2-4ce5-b638-bcb8ba24ede3at la propriile nevoi.

Observ oamenii din jur și sunt uimită. Pun suflet și pasiune în fiecare proiect și activitate, văd cum dorința lor de a se dezvolta îi ajută să treacă peste orice obstacol sau ameninţare, iar entuziasmul și perseverența le alimentează visurile. Aici e despre ceea ce îţi place să faci, despre ceea ce vrei să cunoşti, despre ceea ce vrei să înţelegi. E ca și cum păşeşti într-un univers pe care tu îl poţi picta în orice culoare și îi poți da orice formă. Aici înveţi cum să îţi atingi obiectivele fără să te concentrezi pe frământări, pe limite, încetând să mai proiectezi un scenariu în mintea ta despre ce ar putea merge prost. Acest univers te învață că tu eşti propriul artist al vieţii tale și tu ai puterea de a schimba ceva.

Visurile mele nu au fost niciodată la fel de colorate ca  acum. Aici am învățat să renunţ la cuvântul  imposibil. Zi de zi, privind scânteia din ochii acestor  oameni ambiţioşi, fie studenţi din Universitatea  Alternativă, learnitași sau cei care au ceva de spus,    am fost inspirată să creez, să lucrez la propria lume.  Aici am realizat că în mine există toate resursele  necesare pentru a-mi  îndeplini orice lucru la care  aspir. Mi-am deschis aripile spre cunoaştere și m-am  eliberat de frica de a greşi sau de a explora  necunoscutul. Am conştientizat faptul nu poţi avea  niciodată o dorință fără îţi fie dată și puterea de o  îndeplini. Am început să spun DA provocărilor și  experienţelor care îmi erau total străine. Am devenit mult mai interesată de esența fiecărui lucru, de profunzimea gândurilor mele și  a efectelor lor. Am reuşit să privesc mai mult în mine, să mă simt acceptată și înțeleasă în totalitate, să realizez că expunerea vulnerabilității caracterizează, de fapt, un om puternic. Aici mi s-a arătat faptul că cele mai frumoase culori se ascund în interiorul meu.

Privesc cerul de un albastru profund. Zâmbesc. Sufletul meu vibrează a speranță și fericire. Îmbrățișez oamenii de aici și mă îndrept spre casă. Culorile universului sunt din ce în ce mai intense. Gândurile mele se liniştesc odată cu zbuciumul nocturn al oraşului. A doua zi, mă trezesc nerăbdătoare. Nu știu cu ce nuanță îmi voi picta viața astăzi, dar sunt curioasă să aflu. Ajung în Learnity și e la fel ca de fiecare dată. Miroase vise, iar oamenii îşi modelează drumul. Încet, încet, am învățat și eu să-mi pictez lumea.  Și aripile. Aici vin pentru că găsesc o culoare necunoscută, un fel de lumină pe care nu am mai întâlnit-o până acum.

Mi-ar plăcea să văd această familie cum crește, cum reuşeşte să trezească în adolescenţi curiozitatea de a învăța, de a realiza că nu există limite când îţi doreşti ceva cu adevărat.

Vă invit să descoperiţi locul care m-a ajutat îmi conştientizez potenţialul si să îl fructific. Learnity nu are un singur nume, are mai multe denumiri…printre care și ACASĂ.

 

*articol scris de Ioana Tonceanu, learnitaș :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *