ÎȚI DEZVOLȚI AUTONOMIA

Prin consiliere pentru autonomie în învățare

Este un proces de susținere individuală care îl ajută pe elev să învețe cum să învețe. Acesta își va seta un obiectiv de învățare relevant pentru el iar apoi va descoperi care sunt resursele, instrumentele și strategiile care i se potrivesc pentru a-și îndeplini obiectivul.

Elevii își aleg din rețeaua noastră un consilier cu care își doresc să lucreze. Consilierul nu are rolul de a-i spune elevului cum să învețe, ci este acolo pentru a-l ajuta să-și descopere propriul stil de învățare. Pe parcursul unui an școlar consilierul împreună cu elevul  își stabilesc întâlniri de consiliere (recomandat săptămânale) organizate după bunul lor plac.

Evaluarea vocațională este un proces de orientare profesională care îl ajută pe elev să descopere ariile de interes potrivite caracteristicilor sale astfel încât pe viitor să ia cea mai bună decizie.

Primul pas este elevii să realizeze un test vocațional pa baza căruia vor primi feedback și un raport din parte unui psiholog. Partenerul nostru pentru acest program este Yourway. Pe parcursul anului, elevii își vor explora interesele în comunitate și își vor pune în practică abilitățile astfel încât să conștientizeze ce li se potrivește. ”

Evaluare Vocațională

Consiliere
psihoeducațională

Este un proces individual desfășurat în două ședințe, de educație și dezvoltare în acord cu nevoile, competențele, capacitățile și interesele fiecărei persoane în parte, prin care se urmărește surprinderea dezvoltării cognitive, afective şi psihosociale, formarea şi educarea unor deprinderi şi atitudini ce contribuie la învăţarea eficientă, a capacităţilor de integrare în viaţa comunitară, a conduitelor şi atitudinilor sanogene, optimizarea situației școlare, a relației elevului cu școala și dezvoltare profesională.

Cine sunt eu? Cum sunt eu? Ce să fac cu viața mea? Cum să mă descurc?” sunt întrebări pe care fiecare dintre noi și le pune la un moment dat, cu atât mai mult în adolescență; sunt de asemenea, întrebări la care și grupul nostru va încerca să construiască un răspuns specific pentru fiecare participant.

Grupul de dezvoltare personală axat pe dezvoltarea socio-emoțională și pe autocunoaștere este un mediu de lucru cu propria persoană în colaborare cu ceilalți participanți și fiind ghidat și însoțit de unul sau mai mulți specialiști. În spiritul metodelor și tehnicilor în care sunt specializat propun o abordare creativă, spontană și profesionistă, prin tehnici de lucru artistice și non-verbale, completate și integrate prin tehnici de psihoterapie de susținere și intervenție.

Și grupuri
de dezvoltare personală

APARȚII ȘI TE INSPIRI
DIN COMUNITATE

Doza de inspirație

Este un eveniment la care invităm de două ori pe lună profesioniști din ariile noastre de interes sau pur și simplu oameni care au o poveste care să ne inspire.

Timp de 2 ore invitații vor prezenta lecțiile pe care și le-au luat atât din experiențele lor profesionale, cât și din cele personale. Apoi, alocăm timp discuțiilor și întrebărilor pe care le găzduim într-un spațiu deschis și relaxat.

Evenimente lunare în care vizionăm filme cu tâlc sau filme educaționale care să ne îmbogățească perspectivele. Ne alegem singuri filmele pe care le vizionăm iar la final alocăm un spațiu de discuții și dezbatere.

Seri de film

Adunări generale

Întâlnirile întregii comunități în care discutăm și votăm lucrurile care țin de buna desfășurare a comunității. Punem în dezbatere probleme și soluții astfel încât să luăm cele mai bune decizii pentru grup. Acest exercițiu le permite elevilor să-și asume responsabilitatea pentru a construi lumea în care vor să trăiască, dezvoltându-și spiritul civic.

Organizăm întâlnirile de câte ori avem nevoie pentru a stabili regulile după care funcționăm. Toți elevii și angajații Learnity sunt egali între ei, fiecare având dreptul să voteze și să-și spună părerea. Tot noi suntem cei care schimbăm regulile care nu funcționează sau care aplicăm consecințe.

DOBÂNDEȘTI
DIBĂCII

Lucrezi la
încrederea în tine

Înveți mai multe
despre tine

Îți dezvolți abilitatea
de a comunica

Îți exersezi mușchiul creativ

Și viziunea despre tine și lume

ȘI AI UN IMPACT
REAL

Participi la
weekenduri de practică

Pe parcursul anului vom organiza 3 sesiuni de practică care vor dura câte două zile. După fiecare modul de cursuri analizăm toate lucrurile învățate până atunci și le aplicăm în viața reala, într-un mod structurat și intensiv.

Elevii își vor alege care sunt subiectele pe care vor să le aprofundeze și timp de 2 zile, câteva ore vor face proiecte, provocări sau exerciții prin care să aplice lucrurile învățate în cadrul comunității.

Fiecare dintre cursurile la care vei participa are un scop final. Tot ce inveti pe parcursul lui te va ajuta pe tine sau pe grupul tau sa realizati aceasta ultima provocare. Asa, nu trebuie sa iti dam o diploma la sfarsit. O sa vezi direct din proiectele pe care ai reusit sa le duci la bun sfarsit.

Un curs, un proiect

Creezi grupuri
autonome de învațare

Inițiativele spontane ale elevilor din comunitate iau de multe ori forma unor grupuri de învățare ai căror membri împărtășesc aceleași pasiuni. Această formă de învățare este potrivită pentru nevoi și interese specifice.

Elevii se organizează și administrează singuri ca grup: își stabilesc ce, cum și unde învață și își fac propriile reguli după care se ghidează. Noi ne asigurăm că elevii au la dipoziție resursele necesare pentru îndeplinirea obiectivelor.