WORLD DISCOVERY

daniel-constantinescu
Daniel
Constantinescu

ISTORIA ARTEI

CURS

Este bine cunoscută povestea lui Jackson Pollok, care în urma vânzării unei lucrări, cu o sumă foarte mare, a declarat că ar fi realizat-o sub influența substanțelor halucinogene. Episodul se încheie, bineînțeles (suntem în America), cu un proces, pe care cumpărătorul nemulțumit îl pierde, căci, spune hotărîrea judecătorească, a cumpărat opera și nu starea lui Pollock. Cine, și cum, poate decide asupra artisticității unui obiect de artă, a unui gest sau atitudini, legitimate ca atare, ori asupra unei copii, sau a unui citat, puse pe aceeași poziție cu originalul?

Este oare suficientă alegerea prin capricioasa formulă: îmi place/nu-mi place?

Ei bine, NU! Este nevoie de discernământ! Și de aceea vă invit, să ne construim un muzem imaginar, la cursul de istoria artei.

DESPRE PROF

relatii internationale
Miruna
Troncota

RELAȚII INTERNAȚIONALE

CURS

Scopul principal al cursului e să reflectăm “pe ce lume suntem”, adica să învățăm să gândim geopolitic. Vom fi conectați la evenimentele globale ale momentului și vom încerca prin metode non formale și cât mai aplicate și interactive să înțelegem în ce fel ne influențează aceste evenimente globale (atentate, decizii politice, conflicte etc) și dezbaterile pe care le provoacă. Ne vom familiariza cu niste concepte de bază din relațiile internaționale pe care să ni le însușim prin cât mai multe exerciții practice. Vom exersa gândirea de la mic la mare, de la local, național la global pe o serie de teme internaționale de actualitate. Nu în ultimul rând vom învăța să selectăm informații relevante de pe net – facem distincții între surse sigure si surse dubioase.

DESPRE PROF

matematica aplicata
Florin
Stoica

MATE APLICATĂ

CURS

Lucrurile stau simplu. Vom învăța să aplicăm principiile matematicii pentru a înțelege mai bine lumea din jurul nostru și pentru a putea rezolva probleme din viața reală.

DESPRE PROF

SELF DISCOVERY

unnamed
Andreea Vasi

INVĂȚARE RAPIDĂ

CURS

Vom învăța despre relația cu informațiile în contextul învățării, impactul emoțiilor asupra învățării, care este scopul învățării din perspectivă individuală și rolul minții umane. Vom descoperi strategii și ne vom dezvolta gândirea critică și cea laterală.
Andreea este cadru didactic și pe acest drum a avut onoarea să lucreze cu copii, tineri, dar și cu părinți și cadre didactice. Alături de toți acești oameni a descoperit că învățarea are darul să aducă împreună trecutul cu prezentul, iar de aici obținem.. nu, nu viitorul, ci individul, adică întregul.
A ocupat funcții diverse precum director de școală, învățătoare, trainer de citire rapidă, trainer de tehnici de învățare, a îndrumat tineri în vederea studiului în străinătate, a lucrat cu grupuri de părinți pentru a le ușura muncă în sprijinirea copiilor, dar și cu cadre didactice pentru a face mult mai accesibile informațiile pentru elevii din clasele lor, din care, și tu, este posibil, să faci parte.

DESPRE PROF

character building
Maximilian
Dobrescu

CHARACTER BUILDING

CURS

Cuvantul “caracter” provine din grecescul kharaktēr și înseamnă “instrument de ștanțare”. Între timp înțelesul a mai evoluat. Pentru Maxi se referă la ceea ce face un om atunci cand nu îl vede nimeni. La cursul de CB o să exploram subiectul atât din punct de vedere științific, cât și empiric. Vom antrena câteva dintre cele 24 de trăsături și vom colabora să ducem cunoașterea privind subiectul acesta puțin mai departe.

It’s never too late to pimp your character.

DESPRE PROF

0
Vlad
Dumitrescu

SPOKEN WORD

CURS

Când vorbim de spoken word (”cuvântul rostit”) ne referim la o scriere care este menită a fi citită cu voce tare, în fața unei audiențe. Aceasta poate să ia forma unei povești, poezii, unui monolog, poezie slam, versuri de rap sau chiar un text de comedie (stand-up). Atât scrierea cât mai ales citirea/ re-citarea se bazează masiv pe utilizarea ritmului și, dacă este cazul, rimei, jocului de cuvinte, improvizației și transmiterea uneia sau mai multor emoții.

Ia uite un exemplu.

Într-o primă etapă ne vom dezvolta practica scrierii (creative), descoperim ce stil ni se potrivește cel mai bine și cum putem integra eficient dispozitive poetice/ estetice în scrierea noastră (e.g aliterație, rimă, ritm, repetiție, alegorie, întrebări etc). Mai apoi vom vedea cum transmitem ceea ce am scris către un public ”live”. Pentru această etapă ne vom antrena prezența scenică, vocea și enunția, gesturile și expresiile faciale și corporale. Plus multă improvizație. După ce vom avea textul și o să știm cum să îl citim, vom pune în practică cu un public adevărat, în cadrul unui spectacol/ slam.

DESPRE PROF

psihologie
Mircea
Radu

PSIHOLOGIE

CURS

Mintea umană este un sistem complex, de procese și mecanisme conștiente sau inconștiente, tocmai de aceea e necesar să ne orientăm mai mult asupra acesteia. Dacă urmezi acest curs vei înțelege în primul rând cum funcționează mintea ta și cum poți face să îți folosești la maxim toate resursele psihice.

Subiectele din acest curs sunt construite specific pentru adolescenți, având în vedere interesele și nevoile voastre. Întrebările cheie la care vom încerca să răspundem împreună sunt CUM și DE CE. De exemplu: de ce folosim mecanisme de apărare, cum se construiește identitatea, cum manipulezi și cum ești manipulat, cum comunicăm eficient, de ce ne comportăm diferit în contexte asemănătoare, cum funcționează limbajul corpului, cum funcționează energia psihică (atât în sănătate, dar și în boală), cum contruim o raportare sănătoasă la sexualitatea noastră și cum alegi ce faci cu viața ta.

DESPRE PROF

ARTS

dans contemporan
Catrinel
Catana

DANS CONTEMPORAN

CURS

Experiența este o întâlnire cu propriul corp; cu un corp conștient și inteligent, un corp care este lăsat să improvizeze, să exploreze, să privească, să asculte, să redescopere, toate acestea putând fi folosite în procesul creativ. Plecăm în acest demers corporal-creativ de la orientarea în spațiu, exerciții de coordonare, respirație, postură, eliberarea tensiunii musculare, claritate a mișcărilor până la teme date de improvizație  Întâlnirea cu dânsul contemporan trebuie să fie sinceră; vom caută să înțelegem cum putem folosi realitatea imediată a momentului, concentrându-ne în primul rând pe spontaneitate și autenticitate și mai puțin pe apropierea unui anumit vocabular corporal sau estetică corporală.

DESPRE PROF

daiana
Daiana
Tălpeanu

STREET DANCE

CURS

Prin acest curs de street-dance vreau să ne testăm limitele. Simt că împreună vom reuși să implementăm în dans valori precum muncă în echipă sau creativitate. Ne vom intensifica atât fizicul, cât și psihicul și ne vom transforma pe parcusul întâlnirilor într-un adevărat crew.
Stilul nostru de bază va fi old-school hip- hop, iar de acolo vom deriva pe stiluri moderne cum ar fi vogue, L.A style, popping și altele. Veți avea câteva surprize și invitați speciali pentru a va arata și pentru a vă povesti ce înseamnă dansul pentru ei. Pentru a demonstra tuturor ce ați acumulat de-a lungul cursului de street-dance, vom organiza un mic show pe care îl vom prezenta întreg Learnity-ului dar și lumii întregi.

DESPRE PROF

foto
Diana
Matache

FOTOGRAFIE

CURS

Vaaaai câte butoane are aparatul acesta? Și de ce iese poza întunecată? Si ce e  ISO-ul? Sau timpul de expunere? Și să nu mai zic de diafragmă… Să zicem că acestea sunt primele răspunsuri pe care le descoperim împreună în cadrul cursului de fotografie.

Apoi le piperăm cu niște lumini de studio, storytelling, tips and tricks pe partea de compoziție, ne jucăm cu perspectiva și ne antrenăm mușchiul vizual astfel încât să surprindem povești prin fotografie.

DESPRE PROF

arte plastice
Maria
Petre

ARTE PLASTICE

CURS

In decursul anilor pe care i-am petrecut alaturi de copii, am avut bucuria si entuziasmul de a lega prietenii printr-un limbaj cunoscut tuturor – arta. Arta desenului, picturii, graficii, modelajului. Un alt mod de a incerca să te simți liber în gândire și exprimare. Împreuna am lucrat, am expus si am împărtășit impresii și amintiri. Atelierele le desfășor cu copii în cluburi, școli, grădinițe și organizații, având tematici în funcție de evenimente.

Te invit să parcurgem împreună în visare, în descoperirea unor noi instrumente si tehnici de exprimare cu ajutorul peniței, cărbunelui și al lutului.

DESPRE PROF

citire nomada
Mihai
Pecingine

CITIRE NOMADĂ

CURS

Când cititul seamănă cu o alergare, cu o zbenguială, cu o fugă pe câmp, când aluneci în lectură ca pe o pârtie sau te cațeri pe crestele ei; când dai ocol cititului, ca unei clădiri uriașe, sau când te miști agale prin lectură, ca printr-o grădină neîngrijită; când majusculele dispar, când autoriii rămân în urmă și în preajmă se adună doar cuvintele; când te julești într-un paragraf și te bucuri, sărind spre următorul; când cititul e mișcare liberă.

Vă propun să ne imaginăm cititul și ca o peșteră; să ne alegem câteva lanterne și alte ustensile, să intrăm, pas cu pas, în spațiul textului; să-l privim îndeaproape, ca un grup de exploratori.

DESPRE PROF

animatie

ANIMAȚIE

TRAINING

LIFE HACKS

go big
Ana
Georgescu

GO BIG OR GO HOME

CURS

Este o provocare pentru cei care vor mai mult decât un simplu curs practic de abilități sau cunoștințe. Împreună cu cei mai motivați liceeni vom organiza în România cel mai mare eveniment de leadership dedicat tinerilor adolescenți. Pentru cursanți este un prilej unic de a pune în practică abilitățile deja dobândite și de a organiza de la un cap la altul, cu îndrumare, un eveniment de mare anvergură. Își vor testa și pune în practică abilitățile de comunicare, de organizare și setare de obiective, de implementare a unui plan și de prototipare a unei idei, de negociere, analiză și sinteză. Toate acestea la nivel înalt, cu un scop bine definit. Împreună cu liceenii ne propunem să aducem în acest eveniment youth-traineri internaționali și cel puțin un speaker recunoscut pentru a livra un program de leadership dedicat juniorilor într-o școală de vară unică în Europa.

DESPRE PROF

comunicare
Alina
Tugulea

COMUNICARE

CURS

Cursul Comunicare folosește învățarea experiențială pentru a provoca participanții să descopere cum pot să-și mărească eficiența în relaționarea cu ceilalți, atât cu colegii sau prietenii, cât și cu familia.  Ce vor avea de câștigat participanții? O gestionare eficientă a comunicării în situații normale, dar și în condiții dificile, o reducere a numărului de neînțelegeri și conflicte, prin conștientizarea erorilor de comunicare și evitarea lor. De asemenea vor dezvolta relații de calitate bazate pe o abordare de tip win-win. Prin chestionare, experiențe, exerciții și discuții, participanții vor află lucruri despre ei și vor primi instrumente care să îi sprijine în gestionarea relațiilor cu ceilalți.

Experiența este un profesor puternic. În situațiile concrete de la școală sau de acasă poate fi uneori extrem de dureros să înveți din greșeli. Metoda învățării experiențiale facilitează descoperiri personale la fel de puternice într-un mediu cu risc redus. Participanți sunt invitați să între într-un scenariu aparent lipsit de legătură cu viața reală. Ulterior, în partea de analiză a acestui „joc”, ei identifică acei factori care le-au afectat rezutatele, dar și metode mai eficiente de a gestiona situații similare în viața reală.

DESPRE PROF

public speaking
Bogdan
Grigore

PUBLIC SPEAKING

CURS

Vorbitul în public este o abilitate nu doar foarte utilă dar și foarte căutată de către angajatori. De aceea le propun elevilor să învățăm despre cum îți structurezi un discurs și cum ți-l adaptezi în funcție de audiență.

Vom parcurge tehnici de memorare, vom afla cum să captezi atenția și să ai o prezență scenică bună. Ne vom folosi de exerciții de improvizație și jocuri de rol pentru  a descoperi cum putem gestiona situațiile dificile sau penibile când suntem în fața unui public.

DESPRE PROF

PHOTO PROF
Sergiu
Bica

GÂNDIRE CREATIVĂ

CURS

 

Acest curs te va ajuta să treci de la gânduri ca “Da, e o ușă. Și, ce?” la “Da, e un portal dreptunghiular ce poate duce într-o lume cu ființe dreptunghiulare care se uită la televizoare în forme de oameni și au canapele piramidale. Și, ce?”

Basically, o să întoarcem lumea puțin pe dos să vedem ce se întâmplă.

DESPRE PROF

art of questioning
Art of questioning

ART OF QUESTIONING

TRAINING

prim ajutor
Prim Ajutor

PRIM AJUTOR

TRAINING

time mngmnt
Time Management

TIME MANAGEMENT

TRAINING

event planning
Event planning

EVENT PLANNING

TRAINING

growth mindset
Growth mindset

GROWTH MINDSET

TRAINING

happy u
Happy U

HAPPY U

TRAINING

improv
Improvizatie

IMPROVIZAȚIE

TRAINING

leadership
Leadership

LEADERSHIP

TRAINING

Suntem pe WhatsApp